Elk project vraagt om een duidelijk plan van aanpak. Om het ontwerpproces inzichtelijk te maken heeft IJ de verschillende ontwerpfases omschreven. Afhankelijk van het projecttype, de grootte, complexiteit en uw wensen wordt bepaald welke fases aan bod komen.

KENNISMAKING & DEFINITIE​

In een vrijblijvend kennismakingsgesprek bespreken we onder andere uw wensen, de planning en het (indicatie)budget. We maken een inventarisatie van de werkzaamheden, een plan van aanpak en een bijpassende offerte.

Onderzoek & analyse

We starten aan de hand van de gegeven informatie. Soms is er meer informatie of onderzoek nodig (vaak bij grootschalige projecten). Aan de hand van interviews met de gebruikers kunnen we meer tot de kern komen. Ook kunnen we een workshop organiseren om zo alle uitgangspunten helder te krijgen. Een goed begin is het halve werk. We bezoeken altijd de locatie, meten de nodige maten in en vragen digitale plattegronden op. Alle informatie verzamelen we en geven we weer in een analyse.

ONTWERPFASE

De ontwerpfase bestaat vaak uit 3 fases: Concept Ontwerp, Voorlopig Ontwerp en Definitief Ontwerp.

In de conceptfase vertalen we de verzamelde informatie naar een visie, een concept en een eerste moodboard (inspiratie beelden + kleuren en materialen). Daarnaast presenteren we de eerste indelingsplattegronden.

In het voorlopig ontwerp worden de indelingsplattegronden uitgewerkt naar definitieve indelingen. We zetten de indelingen om naar 3D impressies waarin het ontwerp van de wanden, vloeren en maatwerkmeubilair tot uiting komen. De kleuren en materialen zijn verder uitgewerkt en toegepast in de impressies. Ook maken we een voorstel voor het meubilair en de verlichting. In deze fase is het interieurontwerp grotendeels vormgegeven.

In de laatste ontwerpfase zetten we de puntjes op de ‘i’ en werken we de details van het ontwerp verder uit tot het definitieve ontwerp. Indien gewenst kunnen we een showroombezoek inplannen om het meubilair te bekijken en te testen. Tevens kunnen wij een shopping list maken voor het meubilair en adviseren bij de inkoop.

Werktekeningen

Indien gewenst kunnen er werktekeningen gemaakt worden van het ontwerp. Deze tekeningen zijn voor de aannemer, interieurbouwer en andere uitvoerende partijen. Er wordt onder andere een wandenplan, vloerenplan, verlichtingsplan en maatwerkmeubilair nauwkeurig uitgetekend tot in detail.

Realisatie

We blijven graag betrokken bij het uitvoeringsproces om de kwaliteit van het ontwerp te bewaken. We controleren werktekeningen van de interieurbouwer en eventueel de bijbehorende offertes van diverse leveranciers. Daarnaast zijn we regelmatig op de bouw aanwezig met de uitvoerende partijen. ​Naar dit moment hebben we toegewerkt, uw nieuwe interieur is een feit en klaar voor gebruik!