Kantoor Den Haag

Werkzaamheden

Interieurontwerp kantooromgeving
(activiteit gerelateerd werken)

Opdrachtgever

CBRE Projects & Design, Consumentenbond, projectarchitect Ingrid Jeuring
Aantal m²: ± 4500 m²

In het ‘L’ vormige gebouw was de verbinding met de kantoorvloeren evenals de verbinding met de onder en boven gelegen verdiepingen een belangrijk uitgangspunt. Hoe krijg je werknemers van hun ‘eigen’ verdieping naar een andere verdieping om de samenwerking te stimuleren?

Bij de Consumentenbond is de beleving van een stad vertaald naar hun vernieuwde interieur. Iedere verdieping symboliseert een andere wijk met eigen faciliteiten.

Zo is er een ontmoetingscentrum voor vergaderingen, een buurtcafé waar je kunt brainstormen onder het genot van een goede kop koffie, een lounge voor ontspanning en een bibliotheek waar je in alle rust gefocust kan werken. Door elke verdieping een eigen functie (wijkfaciliteit) te geven die ieder een andere manier van werken faciliteert, creëer je meer dynamiek en beweging in de werkomgeving en het gebouw.

Aanbeveling

“Ingrid heeft het nieuwe werkplek concept van de Consumentenbond (werkvloeren met verschillende typen werkplekken, passend bij de activiteit die je aan het doen bent en gemeenschappelijke ruimtes waar ontspannen en informeel overlegd kan worden) met een geweldig interieur ontwerp laten leven. Zij voelde meteen goed aan wat wij als klant wilden in combinatie met het doel van het concept en de mogelijkheden van het gebouw. Over drie verdiepingen heeft zij de gemeenschappelijke ruimtes op steeds andere wijze ingevuld, met andere kleuren en meubels maar zodanig dat het als één geheel voelt. Het is kleurrijk en rustig door de materialen en de vormen. Voor de medewerkers van de Consumentenbond een fijne plek om samen te komen. Ingrid verstaat haar vak en is een hele prettige gesprekspartner. Vriendelijk en altijd gericht op oplossingen. Heel erg fijn om met haar te werken!”

KIRSTEN KOLKMAN
(Routebepaler mensenwerk bij de consumentenbond)